2. díl - válečná zóna v kuchyni, tvorba webu, nákup semínek
Měli jsme pocit, že to bude hračka. Co může být těžkého na rozjetí podniku s tak úžasným produktem, který se nám rýsoval pod rukama? Namotivováni pestrostí chutí, které se nám mísili na jazyku při ochutnávání stále nových druhů microgreens, jsme sledovali videa na Youtube, kde američtí farmáři pěstovali na ohromných vertikálních farmách své mikrobylinky. Postupně jsme zjišťovali, co vše to obnáší. Držící se našeho hesla, každý den udělat malé krůčky vpřed, jsme se pustili do práce...
15.10.2021
Uběhlo 5 dní a naše podnikání nabírá na obrátkách. Mnoho věcí se nám v hlavě otočilo a namířilo si to přímo k astronomickým cílům, mezi které patří primárně výstavba hydroponické farmy.
První prototyp webových stránek je z 50 % hotový, především grafická stránka je vyřešena. Teď je na programu vymyslet potřebné texty, nafotit produkty, zkompletovat obchodní podmínky, požadavky od hygieny na které čekáme a dokončit e-shop. Pro tvorbu webu jsem se rozhodl využít Webnode (online creator), se kterým mám zkušenosti z předchozích let.
16.10.2021
Z naší kuchyně se stala válečná zóna, ve které každodenně bojujeme o přežití našich šťavnatých výhonků. Dnes nám přišlo 900 krabiček na bylinky a k tomu 20 Kg semínek. Každý den se potýkáme s miliony otázek. Co, jak, komu, kdy, kde a proč? Nejdůležitějším bodem bude v následujících dnech spuštění e-shopu a práce na sociálních sítích, abychom se dostali do povědomí. Lucku čeká nelehký úkol vybrat ideální substrát, který nebude obsahovat nebezpečná hnojiva a pesticidy. Otázku s pěstebními podložky jsme vyřešili nákupem jídelních táců z Ikei :D. Velikostně i materiálně jsou naprosto vyhovující, jen jsme museli do každého vyvrtat dírky vrtačkou, aby se kořínky microgreens dostali k vodě, která bude ve spodním platíčku. Do budoucna bychom chtěli navštěvovat farmářské trhy, ale to až budeme mít vše nachystané a funkční.
Cíle
- Získat první sledující na Instagramu a Facebooku
- Ukotvit si představy o způsobu pěstování
- Zkusit získat jednu restauraci k pravidelnému odběru microgreens
- Koupit první pěstební regál
Ohlédnutí
Byla to vážně sranda! Z kuchyně se stala farma, hlínu jsme si nosili na ponožkách i do postele a tak nějak jsme ztráceli ponětí o tom co to je vaření. Den za dnem jsme bojovali s prostorem, kterého s postupným nakupováním všeho potřebného stále ubývalo. Lucka pěstovala hezčí a hezčí bylinky a já nabil pocitu, že bychom do toho mohli šlápnout.
Jestli jsme přežili tyto krušné začátky si budete moci přečíst v dalším díle - brzy :).
Děkujeme za přečtení :) D+L