4. díl - druhá restaurace, šílené přípravy na první trhy, focení produktů

09.12.2023

Další plány se nám formovaly v hlavě a my jsme šli neustále krok po kroku vpřed. Měli jsme před sebou první trhy a přípravy byly lehce přes čáru. Více se dozvíte v dnešním dílu.

14-02-2022

Po pár měsících přinášíme novinky z naší honby za pokladem. K první restauraci S. se přidala druhá restaurace K. Průměrně vyděláváme 6-7 tisíc měsíčně. Také jsme převlékli web a sociální sítě do nového kabátku. Na instagramu máme k dnešnímu dni 95 sledujících a celkový dosah není podle našich představ.

Naše plány jsou nesmělé a odvážné. Chceme nabrat alespoň jednu novou restauraci k pravidelnému odběru. Aby jsme měli tři. Těší nás, že se nám už ozvali 3 restaurace, které si na nás našli kontakt buď přes instagram nebo na internetech. Začíná to vypadat, že už jsme trochu viditelní a tak se snad rozjede pořádný kolotoč. Začínáme objevovat kouzlo hub (né těch hub!), které Lucka usilovně studuje. Dokonce jsme pořídili stan, který máme v kuchyni a ve kterém pěstujeme naše první Shitake, Reishi, Korálovce atd. Dalším krokem bude přesunout farmu do sklepa, naučit se pěstovat houby tak, abychom je mohli prodávat a nabízet restauracím. V budoucnu bychom chtěli dělat z léčivých hub kapsle. 

Další dny budou velmi důležité s ohledem na veletrh v zemědělském muzeu, na který jsme dostali pozvánku. Je to pro nás velká výzva jít poprvé mezi lidi. Ještě větší výzva jsou přípravy v naší válečné zóně v kuchyni. Jestliže jsme doposud bojovali s prostorem, tak už ani nebojujeme, protože žádný volný nemáme. Nejsme si vůbec jistí, co od toho očekávat, kolik toho přinést. No uvidíme, dáme do toho všechno a věříme, že to dobře dopadne!

Opět se nám potvrdilo, že pár přátel stačí mít. Naše prosby vyslyšel náš opavský brat Lue, který je opravdový kouzelník, co se fotek týče. Nastavil si plátno a nechali jsme ho čarovat. Fotky udělal krásný, a my tak můžeme naše bylinky konečně s radostí prezentovat světu.


0:20 23-04.2022

Den našeho prvního veletrhu v Pražském zemědělském muzeu na bylinkovém dni. Přípravy jsou v plném proudu. Vůbec nevíme co nás bude čekat. Máme připraveno cca 120 sáčků se semínky a cca 100 krabiček s bylinkami. Jestli něco prodáme uvidíme až v následujících hodinách. Držte palce!

25.04.2022

Veletrh dopadl nad naše očekávání. Vydělali jsme 5 900 Kč a sklidili jsme velký úspěch! Lidé chodili, zajímali se, ochutnávali a celá akce se nesla ve velmi přátelském duchu. Bohužel jsme špatně zvolili přípravu, při které jsme se soustředili na sklizené bylinky, které jsme dávali do krabiček. Při teple se bylinky zapařovaly a rychle se kazily. Proto naše největší starost byla neustále mikrobylinky vyměňovat a schovávat je před sluncem. Příště budeme volit jen platíčka, ze kterých budeme v případě zájmu připravovat krabičky až na místě či prodávat rovnou celá platíčka. S úsměvem a velkým oddechnutím jsme hrdí, že jsme si s první velkou veřejnou akcí poradili a vracíme se zpět do válečné zóny, kde nás čeká generální úklid a plánování dalších projektů.

Cíle

  • Získat 3. restauraci k pravidelnému odběru
  • Rozjet e-shop
  • Získat 100 sledujících na instagramu
  • Vymyslet kam přestěhovat farmu

Ohlédnutí

Uff... Bylo to vážně přes čáru. Přípravy a naše nevědomí nás stálo nejeden šedivý vlas. Udělali jsme mnoho chyb, které však přinesli mnoho cenných zkušeností. Řezání mikrobylinek do krabiček byla jedna z nich. Dobře si vzpomínám na rozklepaná kolena, která se ozvala vždy, když někdo přišel k našemu stánku. Věděli jsme, že máme skvělý produkt, kterému jsme dali 100 %, ale první interakce s lidmi byla vážně stresující. Největší starosti nám však dělali přípravy. Jako by to bylo včera kdy jsme ve 4:00 zhasnuli lampičku ve válečné zóně a v 6 jsme měli budík abychom to všechno mohli navozit osobákem do Muzea. Vrásky nám také přidělával stále se zmenšující prostor ve válečné zóně a především pomyšlení na návštěvu hygieny, u které jsme věděli, že by byl konec našeho počínání. Museli jsme co nejdříve vymyslet, jak se dostat z kuchyně do větších a udržitelnějších prostorů. Byli jsme si vědomi, že chodíme po opravdu tenkém ledu a strach z prolomení nás donutil konat!

Jak jsme to vymysleli se dozvíte v dalším díle, který vychází před ježíškem 23.12.

Děkujeme za přečtení,

Dominik, Lucka :)